Staf en Leiding

  

Wat ontzettend leuk dat jij interesse hebt om te staffen of te leiden bij CISV.  Als leider of staf doe je veel ervaring op met het organiseren en dragen van verantwoordelijkheden voor een internationaal gezelschap.

 

Wanneer je gaat staffen ben je samen met je stafgroep verantwoordelijk voor één van onze programma's in Nederland. Vanaf februari beginnen je voorbereidingen en bedenk je samen het thema van jullie programma, schrijven jullie de informatie voor de internationale delegaties en plannen jullie de excursies. Tijdens het programma zelf zorg je dat alles in goede banen leidt; je zorgt ervoor dat alle deelnemers het naar hun zin hebben, dat de leiders goed in hun vel zitten, de planning van activiteiten naar behoren verloopt. Kortom; met je stafgroep zorg je dat alles van A tot Z geregeld is. 

 

Als leider krijg je een eigen delegatie onder je hoede; vier tot zes Nederlandse kinderen die samen met jou naar een internationaal programma gaan. Je bent ouder, broer/zus en vriend ineen. Van tevoren breng je een aantal weekenden met ze door, zodat jullie elkaar goed leren kennen en bereid je voor hoe jullie Nederland laten zien aan de rest van de deelnemers. Tijdens het kamp help je met het organiseren van activiteiten en zorg je voor het welzijn van de deelnemers.

 

Natuurlijk sturen we je niet onvoorbereid met vier kinderen naar Japan of een ander land. CISV Nederland organiseert namelijk ieder jaar een leadershipstraining voor nieuwe leiders en stafleden. Je wordt getraind op het gebied van onder meer het organiseren van activiteiten, conflictoplossing, interculturele samenwerking, begeleiding van kinderen en crisismanagement. Dus niet alleen training vooraf, maar een kans om in een paar weken tijd je rugzak te vullen met veel ervaring en kennis. Dit is natuurlijk nuttig, maar vooral ook leuk. 

 

Wil je meer informatie over staffen en leiden? Dan kun je hier het Informatiepakket lezen om nog meer te weten te komen. Heb je verder vragen? Neem dan contact met ons op via leiding@nl.cisv.org!