Training

I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand.

 

Wanneer je een verantwoordelijke positie, bijvoorbeeld leider of staf, gaat bekleden gedurende een CISV programma in zowel binnen- als buitenland, behoort een training gericht op de activiteit die je gaat doen tot de voorbereiding. Deze trainingen worden verzorgd door de Leadership Training Commissie (LTC). Wij zorgen er dus voor dat alle leiders en staf goed voorbereid op kamp kunnen gaan. Daarnaast faciliteren wij verschillende workshops binnen CISV Nederland. 

 

Voor de trainingen, met als hoogtepunt het jaarlijkse Leadership Trainings Weekend (LTW) waar we leiders en staf in een weekend klaarstomen voor hun CISV kamp, proberen wij altijd een programma te verzorgen dat zoveel mogelijk aansluit op de specifiieke ervaring en behoefte van de te trainen groep. Een greep uit de onderwerpen waar we gedurende onze trainingen o.a. aandacht aan besteden zijn: de (educatieve) doelstellingen van CISV, cultural awareness, activity design en conflict management. Natuurlijk spelen gezelligheid en het uitwisselen van ervaringen ook een belangrijke rol. Naast bovengenoemde activiteiten organiseren we Youth Meeting trainingen, stafftrainingen, EHBO training en faciliteren we evaluaties tijdens de kampen die in Nederland plaatsvinden. Op organisatie niveau faciliteren we ook strategiedagen. 

 

Voor vragen over onze trainingen, of wanneer jij ons kunt ondersteunen bijvoorbeeld als gastspreker/gasttrainer, kan je een mail sturen naar: leadertraining.list@nl.cisv.org