Building global friendship

 

Building global friendship

Vier weken lang maakt uw kind deel uit van een omgeving waar kinderen uit de hele wereld leuke en leerzame ervaringen opdoen. Hierdoor ontstaan hechte vriendschappen die een leven lang kunnen duren. Uw kind raakt op speelse wijze bewust van andere culturen en leert de verschillen te respecteren. Dit wordt bereikt door middel van allerlei activiteiten binnen het Village, maar ook tijdens een excursie en twee verblijven bij een gastgezin.

 

Voorbereidingen

Ieder jaar is er in februari een kennismakingsweekend voor alle kinderen, JC's, leiders en stafleden uit Nederland die in de zomer van dat jaar op kamp willen. Tijdens dit weekend krijgt uw kind een idee van een aantal typische CISV-activiteiten. Voor de ouders is er dan een informatiebijeenkomst.

Op basis van het kennismakingsweekend worden de delegaties voor het Village samengesteld en de bestemmingen verdeeld. In de maanden daarna vinden een aantal delegatieweekenden en een oudervergadering plaats om ervoor te zorgen dat de delegatie goed voorbereid op kamp gaat. Als generale repetitie organiseert de staf in mei/juni het Mini Village in Nederland. Alle delegaties die in de zomer op kamp gaan, maken dan ter voorbereiding een weekend lang een ‘echt’ Village mee.

Na afloop vindt in september de Open Dag van CISV Nederland plaats waar alle ervaringen en herinneringen nog eens kunnen worden gedeeld.