International People's Project

Go out, find out, help out

Met dit vernieuwende programma doe je ervaring op terwijl je bijdraagt aan een gemeenschap (People). Samen met lokale organisaties dragen deelnemers actief bij aan een specifiek project (Project) gekoppeld aan een educatief thema, dat bijvoorbeeld te maken heeft met natuurbehoud of immigratie. 

 

Buiten het samenwerken met een partnerorganisatie, doen deelnemers voor vertrek onderzoek in hun eigen land naar het onderwerp. Dit onderzoek wordt verwerkt in een educatieve activiteit voor de andere deelnemers van de IPP-groep met als doel om als groep een internationaal perspectief te krijgen op het projectonderwerp (International). Lokale organisaties of experts geven waar mogelijk extra training.

 

Leeftijd: 19+
Duur: 14 tot 23 dagen
Aantal deelnemers: ongeveer 25, inclusief stafleden

 

Kosten IPP korter dan 17 dagen in 2018 : € 465

Kosten IPP langer dan 17 dagen in 2018 : € 615

(exclusief reiskosten en zakgeld)

 

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact op met ipp@nl.cisv.org.

  

Voor meer informatie over het gebruik van thema's binnen een IPP of de actuele thema's voor het komende jaar? Klik dan hier of kijk op de volgende website voor een indruk hoe een IPP kan zijn.

 

Verhalen over ervaringen van IPP projecten zijn ook te vinden op de internationale website van CISV.

 

Via deze link kunt u zien voor welke programma’s de inschrijvingen open staan en wat de status is. In de agenda ziet u verder wanneer de inschrijvingen per programma open gaan. De inschrijvingen voor IPP openen meestal na de Open Dag, eind september.