Interchange

Building intercultural competence

Het uitwisselingsprogramma Interchange gaat uit van dezelfde educatieve principes als de CISV kampen, maar is geen kamp. Interchange speelt zich af in twee fases. In de ene fase logeert de Nederlandse groep 2 weken bij de gezinnen van de delegatie van het andere land. In de andere fase logeert de groep van het andere land 2 weken bij de gezinnen van de Nederlandse delegatie.

 

Deelnemers van beide landen ondernemen verschillende activiteiten als groep, waaronder een mini-kamp. Het bijzondere van dit programma is dat niet alleen de deelnemers ondergedompeld worden in een andere cultuur, maar dat ook de familie wordt betrokken bij deze CISV ervaring.

 

Leeftijd: 12 / 13 jaar
Duur: 2 x 14 dagen 
Aantal deelnemers: Beide landen vormen een delegatie van 6 tot 12 jongeren met een volwassen leider/ster (21+), soms ondersteund door een junior leider uit elk land (19+).

 

Kosten Interchange 2018 : € 485

(exclusief reiskosten en de programmakosten in Nederland, reiskosten leider en onkosten van de leider en junior leider naar rato, zakgeld en noodgeld)

 

De Interchange in de zomer van 2018 zal plaatsvinden met Springfield, Massachusetts, Verenigde Staten.

 

Via deze link kunt u zien voor welke programma’s de inschrijvingen open staan en wat de status is. In de agenda ziet u verder wanneer de inschrijvingen per programma open gaan. De inschrijvingen voor Interchange openen meestal na het Herfstkamp, begin november.