Voorbereidingen staf

02.07.2017

Komende de zomer gaan wij één van de twee Villages in Nederland staffen. We hebben er enorm veel zin in en zijn al een paar maanden bezig met de voorbereidingen om het kamp tot een succes te maken. Het begint al in maart met een eerste vergadering: tijdens deze meeting

hebben wij kennis met elkaar gemaakt en gebrainstormd over het thema. Hier waren wij het al snel over eens. Wij kozen voor het thema Around the World in 28 days. Ook de taakverdeling voor tijdens het kamp was snel verdeeld, waarbij iedereen zijn eigen expertise gebruikt kon worden.

Aziza is straks het aanspreekpunt voor de JC’s en met haar creativiteit heeft zij het logo ontworpen. Naomi is onze penningmeester en houdt alle uitkomsten goed in de gaten. Het thuisfront wordt goed op de hoogte gehouden door Nicole door middel van een blog, die tijdens het Village bijgehouden wordt. Angelique draagt zorg voor de EHBO tijdens het kamp, denk aan pleisters plakken, paracetamols uitdelen en schaafwonden schoonmaken. Onze Camp Director is Janna: zij zorgt ervoor dat alles in goede banen verloopt.

 

Om ervoor te zorgen dat wij als staf goed voorbereid zijn organiseert CISV Nederland verschillende trainingen waarbij wij aanwezig waren. Denk aan het leadershiptrainingsweekend, de stafdag en het Minivillage. Tijdens deze trainingen leerden wij wat onze taken zijn, hoe je ermee om moet gaan, samenwerken, overwicht krijgen over een groep en een grote groep toe te spreken.

 

Naast deze verantwoordlijkheden draagt de staf ook zorg voor alle faciliteiten op het kamp. De accommodatie is bezocht om verschillende dingen te bespreken zoals het eten, linnengoed, het gebruik van de ruimtes, de mogelijkheden om te wassen en de regels van de

accommodatie.

 

Daarnaast heeft de staf ook Leaders Night Out, Shopping Day, Excursion Day en de Open dag gepland. Denk hierbij aan het regelen van bussen voor de heen- en terugweg, reserveringen en het regelen van eventuele groepskortingen. Wat we precies gaan doen? Dat gaan we jullie nog niet vertellen: we willen het een verassing houden voor de Nederlandse delegatie.

 

Wij hebben er heel veel zijn in en zijn er helemaal klaar voor! Dit weekend hebben wij onze laatste meeting voor het kamp gehad. Inmiddels zijn de eerste dagen op het kamp helemaal voorbereid. Het eerste weekend gaan de kinderen naar de gastgezinnen en gaan wij samen met de leiders en JC's afspraken maken tijdens het weekend en leren de leiders, staf en JC’s elkaar kennen. Ook de eerste dagen met de kinderen zijn gepland. Denk hierbij aan naamspelletjes, kennismakingsspellen en activiteiten rondom het thema: Around the World in 28 days.

 

We hopen dat we jullie zo een inkijkje hebben gegeven bij de voorbereidingen als staf.

 

Zoals te lezen is, wordt er van een stafgroep veel verwacht, hier en daar kan nog wat hulp gebruikt worden.

- Het uitlenen van een auto tussen 20 juli en 18 augustus

- Oppassen op 5, 11 of 12 augustus wanneer de staf een avondje vrij is

- Opruimen of spullen naar de opslag brengen op 12, 17 of 18 augustus

- Bereiden van een aantal maaltijden voor een veganist tussen 20 juli en 18 augustus

Graag horen we als je ons hiermee kan helpen via

vriendenvan@nl.cisv.org

 


Terug naar het overzicht