Lentekamp 2017

29.05.2017

Lentekamp 2017Tijdens het Hemelvaartsweekend - van 25 tot en met 28 mei - vond dit jaar opnieuw het Lentekamp plaats. Onder leiding van enthousiaste vrijwilligers beleefden deelnemers tussen de 12 en de 15 een fantastisch weekend: er waren grootse CISV-activiteiten, maar gelukkig ook genoeg ruimte om gezellig elkaar te leren kennen en een balletje te trappen. 

 

Het weekend vond plaats in Delft en had als thema Fata Morgana: niets is wat het lijkt!

 

Via deze weg ook nogmaals een bedankje aan alle vrijwilligers die dit weekend op één of andere manier mede mogelijk hebben gemaakt: zonder jullie was het niet gelukt!

Burgerschapsspel

Op vrijdagmiddag was er een extra bijzondere activiteit: tijdens het burgerschapsspel kregen de deelnemers de kans om hun eigen minimaatschappij te creëren. 

 

De jongens en de meiden kregen allebei een eigen eiland waarop zij het voor het zeggen hadden: eigen wetten maken, samenwerking en machtsverdeling. Hierbij bleken de jongens voor een dictatuur en de meiden voor een democratie te gaan.

 

Na de vorming van een eigen samenleving, vond er een overstroming plaats op een van de eilanden en moesten beide partijen samenwerken. Lastig want een ieder vond zijn maatschappij en gemaakte wetten belangrijk. Uiteindelijk werden er compromissen gesloten en werden de eilanden samengevoegd met voor ieder gelijke rechten en een goede machtsverdeling. 

Naast activiteiten waarbij de nadruk ligt op de educatieve doelstelling van CISV, was er ook veel ruimte om elkaar te leren kennen en voor ontspannende activiteiten. Zo werden er op zaterdagavond toneelstukken gespeeld, waarbij sprookjes werden uitgebeeld in verschillende thema's, werd er karaoke gedaan en film gekeken. 

 

Tijdens het weekend was er ook ruimte om te tafeltennissen en te relaxen.

 

Kortom: er was genoeg te beleven en het was zeker voor herhaling vatbaar! Lijkt het je leuk om je in te zetten voor CISV en onder meer het Lentekamp te organiseren? Kijk dan hier voor de vacature van de Seizoenscommissie, die het Lentekamp georganiseerd heeft!


Terug naar het overzicht