Leadership Training Weekend

10.04.2017

In het weekend van 7, 8 en 9 april was voor alle Nederlandse leiders, JC's en staffers het trainingsweekend.

 

Het LTW (Leadership Training Weekend) is het weekend waarin alle leiders en staffers voor de komende zomer klaargestoomd worden. Om zo de kinderen een geweldig kamp te bezorgen en zodat de leiders en staffers over voldoende kennis en vaardigheden beschikken om hun delegatie te leiden of het kamp te staffen. De nieuwe leiders/staffers worden overladen met nieuwe informatie maar gelukkig kunnen ze dit allemaal terug lezen. Voor de wat meer ervarenen is het veel herkenning uit vorige kampen en opfrissen van kennis.

 

Tijdens het weekend wordt de R7 (gedragsbeleid) besproken, welke doelen er op het kamp zijn, het plannen van activiteiten, hoe het groepsproces verloopt, een heuse 'pubertraining', wat te doen in geval van nood maar ook een kennismaking met het thema van dit jaar: Human Rights.

 

Het door CISV beoogde Learning by doing wordt ook tijdens dit weekend al zoveel mogelijk aangeboden: zo worden er echte activiteiten gepland, wordt er laten zien wat er gebeurd wanneer een activiteit in de soep loopt en wordt er veel geëvalueerd.

 

Het delen van ervaringen met mensen in hetzelfde schuitje is misschien wel één van de sterkste eigenschappen van het LTW: samen met anderen in dezelfde rol kunnen uitdagingen en oplossingen besproken worden. 


Terug naar het overzicht